Soita: 020 741 0110 Ma - Pe: 07:00 17:00

Isännöitsijäntodistus

Isännöitsijäntodistus on asiakirja, joka sisältää tietoa osakehuoneistosta ja asunto-osakeyhtiöstä. Se on tärkein dokumentti asuntokaupassa, mutta siitä on hyötyä myös asuntoa vuokrattaessa ja asuntolainaa haettaessa.

Laissa on määritelty, kenelle isännöitsijäntodistus saadaan antaa ja mitä tietoja siihen tulee merkitä. Isännöitsijäntodistus on maksullinen, koska isännöitsijä käyttää sen laatimiseen useita työtunteja, päivittää muuttuneet tiedot ja myös vastaa todistuksen sisällön oikeellisuudesta. Isännöitsijä ja asunto-osakeyhtiön hallitus ovat sopineet todistuksen hinnasta.

Isännöitsijäntodistus sisältää tiedon muun muassa yhtiön taloudellisesta tilasta, yhtiön rakennuksista ja niiden kunnosta sekä yhtiössä jo tehdyistä ja suunnitelluista korjaustoimenpiteistä. Isännöitsijäntodistuksessa kerrotaan myös, onko yhtiöjärjestyksessä niin sanottu lunastuslauseke. Todistuksessa on yksilöidyt tiedot huoneistosta ja sen kuntoon liittyvistä asioista sekä kaikista niistä rasitteista ja rajoituksista, jotka kohdistuvat kyseisen huoneiston hallintaan tai huoneistoon.


Isännöitsijä on taloyhtiön ja osakkeenomistajien tuki ja turva

Autamme mielellämme kaikissa taloyhtiön hallinnollisissa asioissa jotka koskettavat osakkeenomistajaa. Asiat on helpoin hoitaa esimerkiksi soittamalla tai lähettämällä sähköpostia.